18. titul pro Rogera, 23. titul pro Serenu

Jako legendární bude v budoucnu nazýváno letošní Australian Open. Jak jinak se může mluvit o turnaji, který skončí ziskem 23. resp. 18. grandslamového titulu?
Roger Federer to dokázal!! Po pěti letech přidal do své sbírky další velký titul a nadále zvyšuje svůj rekord v počtu trofejí na největších čtyřech tenisových turnajích světa. Pan dokonalý! Tenisový bůh. 
Byl to dojemný závěr dalšího nádherného finále mezi Rogerem a Rafou. Fedex měl opět po proměněném mečbolu slzy v očích. A ta řeč po finále, kdy vyzdvihl Nadalův podpůrný tým a poprosil ho, aby nadále pracovali na tom, aby Rafa co nejdéle hrál tenis, protože tento sport takového hráče potřebuje, to byl jen další z mnoha počinů, které z Rogera v mých očích činí sportovním Supermanem. Ráno jsem se poprvé vzbudil kolem šesté hodiny, a potom ještě asi dvakrát, nemohl jsem dospat, jak moc jsem se na finále těšil! Strašně mu tu výhru přeju!!
Nemá cenu tu popisovat průběh finále, kdo jen trochu sleduje tenis, nemohl u televize chybět. Ale ten pátý set, kdy oba hráči pozvedli svoji hru na tu nejlepší úroveń, a hlavně Federerův comeback z 1:3 na 6:3, byl tím nejlepším vyvrcholením finále dvou možná nejlepších tenistů všech dob.
Ať jim oběma nejen do zbytku sezóny drží zdraví a zůstanou na téhle úrovni co nejdéle.
Zapomenout nemůžu ani na Serenu. Australským vítězstvím se odpoutala od Steffi Grafové na 1. místě historických tabulek v počtu získaných grandslamových turnajů během open éry. Počet svých triumfů zvedla na číslo 23. K absolutnímu rekordu Margaret Courtové jí chybí už jen jeden zářez. Když získala svůj první, psala se ještě na začátku čísla, znamenající rok, jednička. A teď, o téměř 18 let později, stále suverénně kraluje světovému tenisu. K cestě za titulem neztratila ani jediný set!!
Po grandslamových turnajích se tradičně konají společné party pro vítěze. Kdyby si během toho chtěli oba vítězové letošních dvouher Serena s Rogerem začít povídat o všech jednotlivých turnajích, které vyhráli, protáhla by se jim slavnost patrně až do února :)

Pri příležitosti této slavnostní chvíle přikládám tabulku historicky nejúspěšnějších tenistů a tenistek v počtu grandslamových titulů všech dob.


Komentáře