Biatlonová radost, manchesterský smutek a očekávání prvního tenisového grandslamu.

Díky Bohu za to, že stvořil biatlon :) Zásluhou tohoto krásného sportu jsme i tento víkend mohli oslavovat vynikající české úspěchy. Při stále ubývající radosti z českého hokeje a ještě bídnějšího českého fotbalu zažívá biatlon úžasný fanouškovský boom a již tradičně patří k nejsledovanějším událostem na televizních obrazovkách. Doufám, že to tak vydrží i nadále a že se nevyplní plky škarohlídů, že za pár let bude tento sport znovu na okraji zájmu, tak jako tomu bylo v minulosti. Nemyslím si.
Stíhací závod v podání Michala Krčmáře, to bylo NĚCO! Z 29. místa až na pódium! Bimbo již dlouho pokukoval svými výkony po stupních vítězů a dnes se jeho sen stal realitou. Předvedl čtyři čisté položky! Už to vypadalo, že Shipulina nemá nárok dojet, ale nakonec se v cílové rovince objevil před ním. Bylo vidět, jak ohromnou z toho má radost. Budiž mu odpuštěno, že je Sparťan.. Škoda jen, že jeho famózní dojetí ruského závodníka nebylo v televizním přenosu vidět. Režiséři biatlonových závodů nám již poněkolikáté znemožnili prožít si napínavý dojezd. Rozumím tomu, že vítěze v cíli zabírat musí, ale pokud se za osamoceně dojíždějícím Fourcadem bojuje o další příčky, mohli by alespoň zvolit prostřih na trať třeba v podobě rozpůlené obrazovky. Záběr cílové kamery a ještě naproti závěrečné rovince nejen že není z nejatraktivnějších, ale také dost zkresluje při případných spurtech závodníků. Nechápu, na co jezdí nad areálem kamera na laně, když je potom závěr závodu snímán takto. Stejně tak mě točí, když třeba po poslední střelbě vybíhají závodníci na poslední úsek současně, ale na obrazovce běží opakování střelby, poté tabulka s pořadím, a biatlonisty na trati vidíme znovu až skoro v půlce okruhu. Divák tak přichází o drama.
Stupně vítězů s českou účastí jsme si užili i v ženském závodě. Bohyně Gabriela zopakovala druhé místo ze sobotního sprintu. Na pódiu byla po šesté za sebou a jediný, kdo jí stáhl v celkovém pořadí světového poháru, je Kaisa Mäkäräinen, která si tento víkend v Ruhpoldingu jela tak trošku vlastní ligu. 6. Eva Puskarčíková rovněž zaslouží velkou pochvalu.
Výsledky SP v biatlonu žen

Neveselo, truchlivo. Tak bude ve většině domácností v Manchesteru během nedělního večera. Fanoušci City museli spolknout hořký čtyřgólový příděl od Evertonu. A příznivci United nejspíš přišli o poslední kapky naděje ještě se pokusit o útok na nejvyšší příčku. Remíza s Liverpoolem, kterou zachránil až pár minut před koncem svým 14. gólem v sezóně Zlatan, znamenala ztrátu i pro hosty. A Chelsea dál uniká. Na čele už má sedmibodový náskok a nevypadá to, že by jí měl někdo cestu za titulem zkřížit.
A propos Zlatan. To bylo pochybovačných komentářů, že v šestatřiceti je na Premier League starý. Když měl v listopadu téměř měsíční výpadek ve střílení gólů, už se rojily v novinách články, že si ukrojil příliš velké sousto. Kdepak. 14 gólů je vizitka toho, že Zlatan zraje jako víno. Můžete ho pro jeho zamilovanost do sebe samého nesnášet (kdo jiný by mohl odpovědět na otázku: "Co jste dal své manželce k narozenínám?" "No nic, už má přeci Zlatana!" :D :D), ale musíte uznat, že kam přišel, tam mu to pálilo.. A že to dost často byly kousky!!
Výsledky Premier League

Již v 1:00 středoevropského času začíná v Melbourne první letošní tenisový grandslam. Slunečné Australian Open. Opět s Rogerem, který po téměř ročním výpadku začne jako 17. nasazený, a už od třetího kola bude narážet na hráče světové desítky. Pokud Tomáš Berdych nevyletí hned na začátku, může se ve 3. kole těšit právě na Federera. Uvidíme, zdali bude v mužské dvouhře opět finále v režii Murrayho s Djokovićem. Já osobně bych si přál, aby se prosadil taky někdo jiný. I když, moc tomu nevěřím.
V ženské dvouhře budeme mít několik žhavých českých želízek v ohni. Mezi největší favoritky bude patřit určitě i finalistka posleního US Open Karolína Plíšková. Držme palce, abysme za dva týdny v sobotu třeba obědvali během jejího pózování s vítěznou trofejí na centrálním kurtu v Melbourne Parku.
Pavouk Australian Open

Komentáře