Dostaveníčko nestárnoucí elity

Venus Williamsová - 36 let, Roger Federer a Serena Williamsová - 35 let, Mirjana Lučičová-Baroniová - 34 let, Stan Wawrinka - 31 let, Rafael Nadal - 30 let. Šest z osmi semifinalistů letošního Australian Open jsou zkušení harcovníci, kterým již táhne na čtvrtý křížek! Slušná je i sbírka titulů z grandslamových turnajů, které dají dohromady - 65!
Že tenis není tenis pro starší pány a dámy? Pche, tenhle názor si strčte! Tahle tenisová elita, ta nestárne! A nikdy nemá dost! Grigor Dimitrov a Coco Vandewegheová, kterým je "pouhých" 26 let, již mají také pár tenisových let za sebou, ale v téhle společnosti si musí připadat tak trochu nedospěle.
Kdo tohle dostaveníčko veteránů nakonec vyhraje? 
Získá Roger Federer 18. grandslamový titul?
A Serena Williamsová 23.? 
Nebo její již skoro zapomenutá sestra Venus svůj 10. a první po téměř deseti letech?
Nebo si znovuzrozený Rafa Nadal připíše celkově 15. zářez? 
Či nás čeká něčí vítězná premiéra?
Těžké tipovat. 
Já se musím přiznat, že veteránům na sklonku kariéry vždycky držím palce o něco více. Mám obrovský respekt k personám, které jsou svému sportu schopni stále tolik obětovat, přitom je již několik let strká "odborná veřejnost" do starého železa a posílá do sportovního důchodu. Jardou Jágrem počínaje, Ole Björndalenem, Noriaki Kasaiem, nebo právě Rogerem Federerem (ne)konče.
Možná si užijeme malá retrofinále, která jsme mohli vídat nějakých deset let zpátky. Sednout si třeba v neděli dopoledne k souboji o titul mezi Nadalem a Federerem, jejichž vzájemné finále z Wimbledonu 2008 dodnes považuji za nejlepší zápas, který jsem kdy viděl, to bych si nechal líbit :)

Komentáře