Když české ženy válí

My Češi-muži rádi mluvíme o našich českých ženách jako o nejkrásnějších na světě. Co bych to byl za Čecha, kdybych to taky netvrdil. A stačí si párkrát zajet do Drážďan na výlet, a přesvědčení se znásobí :D
Ale klidně bychom s hrdostí v hlase mohli tvrdit, že naše holky jsou nejšikovnější!! Tenhle víkend to totiž platilo hned v několika případech!
Tož vezměme to popořadě...
Páteční výhru Bohyně Gabriely jsem komentoval včera. Královna biatlonu, která už je navíc opět zpátky ve žlutém čísle nejlepší ženy světového poháru, k tomu přidala v sobotu druhé místo ve stíhačce a v neděli další dominantní vítěznou jízdu v závodě s hromadným startem. A jsem přesvědčen o tom, že kdyby v sobotu nefoukal ten brutální vichr, co odfoukl výkonnostní rozdíly jednotlivých závodnic v jejich střelbě, slavila by Gábina v Oberhofu hattrick. 
Jenže ona nebyla v neděli na stupních vítězů sama! Jedinou další bezchybnou střelkyní závodu byla Eva Puskarčíková, a holky se tak mohly na celý svět smát z pódia obě. No, když si odmyslím Lauru, byl to moooc pěkný pohled (nejen pro sportovní nadšence) :) :)
Už v sobotu se na svých prvních turnajích v roce 2017 radovaly z vítězných trofejí hned dvě české tenistky. Karolína Plíšková na turnaji v Brisbane naznačila, že před Australian Open, které zkrátí moje noci již od přespříštího pondělí, je v parádní formě. První turnaj v kariéře si v Shenzhenu vyhrála i Kateřina Siniaková a naznačila, že se o už tak dobrý český ženský tenis nemusíme obávat ani do budoucna.
Další veselé zprávy přišly z nizozemského Heerenveenu během ME v rychlobruslení. Martina Sáblíková, naprosto spolehlivá sběratelka všech možných medailí, získala v sobotu stříbro ve velkém víceboji. O den později potom Karolína Erbanová porazila úplně všechny a na znamení triumfu si mohla poslechnout českou hymnu.
Tak si to shrňme:
Výhra: Koukalová 2x, Plíšková, Siniaková, Erbanová. 
Druhé místo: Sáblíková
Třetí místo: Puskarčíková
5 výher, 1 druhé místo a 1 třetí. Během jednoho (o pátek prodlouženého) víkendu. Na naše ženy můžeme být hrdí. Dlouhodobě v individuálních sportech zastiňují muže a nebýt vodáků a Lukáše Krpálka...
Takže chlapi - zvedněte sebe z gaučů a svoje syny od online her, a začněte s tím něco dělat!! :) A otcové i matky, pouštějte svým malým dcerkám sportovní zprávy tohoto víkendu a povězte jim, že když se budou snažit, jednou z nich mohou být taky takovéhle hrdinky (a z vás bohatí důchodci) :) A buďte trpěliví, i malá Gabča kdysi rodičům ze startu závodu zdrhla do lesa, a když jí nutili závodit na běžkách, píchala do nich vztekle hůlkama...

Komentáře