Starý dobrý Tomáš a na školení s Rejmanem!!

Naprosto bez šance byl Tomáš Berdych ve třetím kole Australian Open proti Rogeru Federerovi. Rychlý proces. 3:0. Včera jsem tu psal o začátcích sezóny a článcích o "novém" Tomášovi, tentokráte po boku Gorana Ivaniševiče. Ale i když mě dost překvapila Rogerova suverenita, stalo se to, co jsem víceméně psal. Viděli jsme "starého dobrého" Tomáše Berdycha. Dobrého. Do Top 10. Ale ne na výhru na grandslamu. Měl jsem možnost sledovat asi jen set a půl, ale předpokládám, že zbytek vypadal stejně. Švýcarova pestrá hra plná změn a Berďa přikovaný na základní čáře, bez šance na útočení, bez šance na odpor. Teď už to je Roger, komu budu držet pěsti. To by bylo něco, kdyby se mu povedlo po pěti letech získat 18. grandslamový titul. Come on, Roger!!!!
Dnes večer jdu na pivko, takže plánuju návrat akorát na 1 v noci, kdy se ve třetím kole představí Bára Strýcová. Nedělám si iluze, že už během prvních gamů neusnu, ale ráno si záznam ujít nenechám. Když postoupí a nestane se nic nečekaného, čeká jí v pondělí ve 4. kole Serena. Bára je v životní formě, tak by to mohlo být zajímavé. Druhá Češka, Karolína Plíšková, jde do akce někdy zítra před polednem.

Parádní střelecká forma Michalu Krčmářovi zůstala i po přejezdu do italských Alp. Až v poslední položce, stejně jako včera Evička, si odstřelil pódium. Osmé místo je ale i tak paráda. Měl bych ale malou prosbu na Českou televizi. Prosím, naučte Rejmana vyslovovat jména závodníků. Loni nás celou sezónu trýznil Erikem "Lézrem" (Lesserem). Letos zase začal vyslovovat "Beatrixe" jako Asterixe a Obelixe. Nebo se to tak má číst? Pokud tedy opravdu jo (nejsem lingvista), tak se mu omlouvám, ale proč to tedy předchozí 4 roky vyslovoval Beatríí? Ignoruje v křestním jméně mojí oblíbenkyně Wiererové E, a neřekne jí jinak, než Dorota. A není náhodou "Quentin" Fillon Maillet "Kentán"? Asi to není žádný med, komentovat biatlon a ještě tak často, ale těch přeřeků.. Ta dovolená mezi dalšími závody světového poháru se mu bude hodit. Ale i tak nejdříve na kobereček a pak hned na školení!!

Zítra v půl dvanácté nezapomeňte na sjezd v Kitzbühelu!! Už dnešní super G byla parádní podívaná, vítězem se stal Matthias Mayer. Ale hlavně - sluníčko, krásně zasněžené hory, úžasný pohled... A mělo by to do zítra vydržet :)


Komentáře