Chelsea míří za titulem, Arsene by měl zamířit do důchodu

Poslední kolo Premier League se sice hraje až 21. května, ale už teď, s více než tříapůlměsíčním předstihem, mohou fanoušci Chelsea pomalu přijímat gratulace k titulu. Po dnešní výhře 3:1 nad Arsenalem mají se zápasem k dobru na čele tabulky již dvanáctibodový náskok. Blues pod Contem šlapou, nekolísají, a vzhledem k absenci v evropských pohárech se mohou soustředit výhradně na domácí ligovou soutěž.
Zápas s Arsenalem měli pod kontrolou, a i když soupeř v druhém poločase často držel míč, do šancí se až na Giroudův pozdní gól příliš nedostával. Krásný dárek v závěru dostal čerstvě příchozí Fabregas od Petra Čecha.. Kdo utkání neviděl, určitě na gól někde v televizních zprávách narazí, protože Čechíno "zaexceloval"!
Naproti tomu Arsenal prohrál už druhé utkání v tomhle týdnu a opět, stejně jako předchozích 13 sezón, na titul nedosáhne. A dokonce může po tomto víkendu klesnout až na pátou pozici, ze které už se ani z Anglie nepostupuje do Ligy mistrů. Arsene Wenger už musí ležet v žaludku většině příznivců Gunners. Jedině jeho odchod do trenérského důchodu může zase přinést naději na nějaký ten titul. Neustálé sázení na mladé hráče sice přináší spoustu pohledných zápasů, ale fotbalový svět se od jeho nástupu na lavičku Arsenalu úplně změnil. V téhle době velkolepých nákupů a utrácení se svojí stále stejnou úspornou filozofií už dávno přesluhuje. A i když se dostal patnáct let za sebou právě do Ligy mistrů, v posledních sezónách je i v téhle soutěži Arsenal bezmocný a pravidelně končívá v osmifinále. Po sezoně by prý měl Wenger konečně odejít. Tak uvidíme, kdo by jeho židli případně převzal. Mimochodem - taky by mě hrozně zajímalo, proč jsou Gunners v posledních letech takovou továrnou na zranění. I tohle je pro top management Arsenalu k zamyšlení.

Komentáře