Směju se směju!!

Směju se směju!! Upřímně a z plných plic!
Komu?
Sparťanům!
Ne těm Sparťanům, co stihli od začátku jarní sezóny už dvakrát prohrát a co pobíhají po zeleném trávníku. Ale těm bezmozkům, co chodí do kotle na Letné, a těm ostatním po celém Česku, kteří neustále pořvávají, že je Sparta nejlepší a nejsou schopni se bavit o fotbale bez povyšování se nad ostatní týmy, hráče a fanoušky. A hlavně, HLAVNĚ se směju těm, kteří plnili před půlrokem všemožné fotbalové diskuze posměšky vůči svému sešívanému rivalovi poté, co je koupila čínská společnost, a onanovali u klávesnice při psaní "cirkus Eden", když se hledal nástupce Dušana Uhrina mladšího.
Sparta, dlouhá léta štědře dotovaná Danielem Křetínským, se už 11 let nedostala do Ligy mistrů. Přesto byste to na jejích fanoušcích, kdybyste náhle spadli z Marsu, nepoznali. Machry, machry, sebevědomí astronomických rozměrů.. Jsem docela zvědav, kdy tahle smečka, která je zvyklá jen a jen na výhry, zase zaplaví trávník na sparťanském stadionu po nějaké té domácí prohře. A taky napjatě čekám, kdy netrpělivá a pouze vítězství očekávající sparťanská obec dotlačí zodpovědné osoby k tomu, že uvidíme na lavičce letenských čtvrtého trenéra během jednoho ročníku. Rudí kouči končívají většinou po prázdninovém procitnutí, že to opět nevyšlo ani s Ligou mistrů, ani s kvalitním ligovým startem, ale začátek letošního jara je tak nečekaný, že bych se ani tomuhle nedivil.
Sparta přišla o Dočkala a všemožně se probíralo, že jej nemá kdo nahradit, ale mnohem křiklavější jsou její problémy v defenzivě. Poslední popravu v Jablonci jsem nesledoval (souboj "první jarní výlet" vs "prales v televizi" měl předem jasného vítěze), soudě podle článků a videí to ale zase byla hlavně obrana, kdo dvojici koučů nepodržel. Navíc se zdá, že za momentální ementál není náhradní varianta.
Třeba se Sparta rychle zmátoří a již po příštím kole po případné remíze Plzně se Slavií se důvěra v titul zase vrátí.. Spíš to ale vypadá, že často nesoudní machýrci se sparťanským srdcem budou muset v květnu zalézt do kanálů.
Nejsem Slávista, je mi vcelku jedno, kdo český titul získá. Ale nic by nebylo zábavnější, než kdyby se titul v květnu stěhoval do vitríny stadionu v Edenu jen rok poté, co do klubu vstoupila čínská společnost CEFC. A kdyby ještě k tomu vyhrál evropskou ligu AS Řím nebo Besiktas, aby šel český mistr přímo do Ligy mistrů. To by se asi Sparťani zesrali vzteky!! :D :D

Komentáře