Extraliga zná semifinalisty, NHL téměř všechny postupující

Extraligové semifinalisty známe. Kometu a Mountfield doplnily týmy Liberce a Chomutova. Růžičkova parta, která začala předkolo již probíranými dvěma domácími debakly, si užije první historické semifinále. Favorizovaný Třinec, mužstvo s nadstandartním rozpočtem, kterému bylo předpovídáno finále, končí. Po sérii, která nabídla čtyři prodloužení v celkové stopáži skoro 80ti minut. Ale hlavně po zápasech, v nichž Oceláři zahazovali neskutečné šance. Dnes vedli 3:1, jeli několikrát sami na branku, dali tyčku, ale utéct o tři góly nedokázali, a stateční Piráti zápas otočili. Třinečtí si po téhle sérii musí připadat jako blbci. Ne, tu rozhodně neměli prohrát..
V televizním zápase Liberec dobyl Plzeň a jediný z první trojky po základní části přežil čtvrtfinálovou fázi. Předpokládám, že tento zápas mnoho lidí nevidělo. Konkurencí mu totiž byl asi nový budoucí hit sociálních sítí, Karel z Prostřeno. Bože, je k nevíře, co všechno udělá televize Prima pro zvýšení své sledovanosti.. Co se týče Tourettova syndromu, napadla nás s mojí drahou zajímavá úvaha. Když bude postižený člověk vyrůstat v domnění, že je sprosté slovo třeba "mrkev", nebude pak za každou větou říkat místo "čů*ák" právě "mrkev"? :-D
No nic, zpět k hokeji.. Semíčka začínají v úterý. Hradec proti Kometě a Liberec proti Chomutovu. Pro sázkaře musí být zápasy chomutovských Pirátů naprosto nečitelnou záležitostí.. Takže tipování se s dovolením zdržím..

V zámoří finišuje základní část NHL. Na západě je postupující osmička na 95 % daná, na východě už se bojuje o poslední místo. O to se poperou Boston, Islanders a Tampa. A čeští fanoušci tak můžou pomalu sondovat, který z českých borců by mohl být volný pro mistrovství světa. Od dubna budou volní například Voráček, Gudas, Mrázek, Zacha, Faksa, Vrbata a buďto Pastrňák s Krejčím nebo Palát s Šustrem. Všichni asi nepojedou, ale beci by se určitě hodili. A do Paříže by se přeci jen chtít podívat mohli, ne? :) A schválně - zaplní facebook zase skupina "Chceme Jardu Jágra na Mistrovství světa"?

Komentáře