Čtvrtfinále Champions League, 2. část + Kometa mistrem

Semifinalisté letošní Ligy mistrů jsou Real, Juventus, Atlético a překvapivě taky Monaco. Čtvrtfinálové odvety nepřinesly žádný nečekaný obrat.
Ale jedno veliké drama ano. Bayern to na San Bernabeu dotáhl do prodloužení, ale protože Vidal si svojí tvrdou hru nepohlídal (a Ancelotti jej pro mě nepochopitelně nechal na place, zatímco Xabiho Alonsa stáhl) a dostal druhou žlutou, v oslabení bavrorský gigant padl. CR7 se blýskl ve dvojzápase pěti góly a v evropských pohárech se dostal nad magickou hranici 100 gólů. No, můžeme si o jeho ubrečeném ksichtu a egoistických výlevech říkat co chceme, bilance hovoří jasně. Je to prostě bomber. „Uplakanej“, ale k nezastavení. :D Škoda, že místo oslav pěkného zážitku se zase psalo o penaltě, nespravedlivém vyloučení, ofsajdech atd, atd.. Už mě to nebaví. A stejně tak mě tu nebaví neustále naříkat na zkostnatělost UEFA a FIFA v případě zavedení videa. Současný fotbal je v tomto směru tragédie..
Proto mě mile potěšil rozhodčí středečního duelu Barcy s Juventusem, holanďan Kuipers. Viděl jsem tedy jen 70 minut, než jsem usnul, ale vzhledem k výsledku nepředpokládám, že by na svém trendu něco změnil. Hned na začátku jasně vysvětlil žebrajícímu Dybalovi, že mu nebude radit, komu má dát žlutou kartu, a potom suverénně ignoroval ochotné pády domácích borců při kontaktech s obránci Juve. A hle, jak z toho byli Iniesta, Neymar a spol. vedle!!! Po pádech koukali směrem na rozhodčího, rozhazovali rukama, a pak sami frustrováni faulovali soupeře za žlutou kartu. Během odchodu do šaten během poločasové přestávky se arbitrovi nechápavě snažili vysvětlit, že na tohle tedy na Nou Campu zvyklí nejsou! Klobouk dolů před Holanďanem.
Teď už fandím Monaku. Protože je outsider, a protože se mi jeho náročný, útočný styl neustále v pohybu líbí.
Los semifinále je zítra ve 12:00.

Naše hokejová extraliga už zná svého šampiona. Brněnská Kometa smetla obhájce z Liberce 4:0, v celém play off prohrála jen dvakrát a po půlstoletí si připsala 12 titul. Brno mělo v kádru spoustu individualit, ale hlavním důvodem triumfu bylo to, že se chovali jako tým. A na tom má největší zásluhu Libor Zábranský. Generální ředitel, vedoucí mužstva a ač neofiko, tak i trenér v jedné osobě. Ze všech rozhovorů s ním mám vždycky pocit, že se nehodlá plácat po prsou, i když by mohl, neužívá si lesk televizních kamer, ale má to v hlavě srovnané a moc dobře věděl, čeho chce dosáhnout. A jestli je to opravdu tak, jak říkali včera komentátoři ČT, že obětoval výsledky v zimních měsících na úkor náročné přípravy, aby měli jeho svěřenci nejvíc sil právě během března a dubna během play off, tak o to víc je to borec. Výhry svými výkony vybojovali hráči na ledě, jeho by však měli oslavovat brněnští fanoušci (a to i přes to drahé vstupné) nejvíc.
Během několika příštích desítek hodin se dozvíme, kdo se z baráže kvalifikuje do nejvyšší soutěže pro příští rok. Přiznám se, že fandím Motoru. I přesto (nebo spíš právě proto :D), že by při jeho postupu přišel Litvínov o primát nejhezčích dresů v extralize. Zatím to ale vzhledem k jihlavskému náskoku spíš vypadá, že Verva přijde o výsadu nejprehistoričtějšího stadionu v soutěži..

Ještě krátce odbočím k tenisu. Serena ohlásila, že je těhotná. Dokonce je prý už ve 20. týdnu. To by mimojiné znamenalo, že svůj australský triumf vybojovala v nějakém desátém týdnu těhotenství! V období, kdy se těhotným ženám v žádném případě nedoporučuje létat…

A protože jí je 35, viděli jsme nejspíš její poslední grandslamový zářez. Tak, ať zdraví slouží J

Komentáře