Zlatá kanoistická desetiminutovka a start čtvrtého tenisového grandslamu

Víkendové kanoistické mistrovství světa, které se po 59ti letech konalo v Račicích, jsme si měli možnost vychutnat přímo z tribun podél cílové rovinky. Pěkně jsme se v tom dusnu zapotili.  Za normálních okolností bych šel do půl těla, ale vzhledem ke zvýšenému výskytu mužů provozujících kanoistiku se zády tak širokými, že přes ně věčně nebyla vidět půlka kanálu, jsem nechtěl riskovat, že po pohledu na mě se přestanou svému sportu věnovat, aby vypadali tak hezky jako já. Po trošku rozpačité sobotě, kdy si sice největší česká esa dojela pro medaile, ale jen stříbrné a bronzové, přišla parádní neděle. V rozmezí 10ti minut si na pětistovce dokázali Josef Dostál i Martin Fuksa s velkým přehledem dojet pro zlato a mohli si vychutnat ovace nacpaných tribun. Když oba závody gradovaly a čeští favorité mířili nezadržitelně pro své tituly, byl to neskutečný hukot! Skoro bych to srovnal s řevem na biatlonovém mistrovství či světovém poháru v Novém Městě, na kterém jsme měli možnost být (jen škoda, že ne letos, když se konečně povedlo vyhrát Gábině).
Celková bilance 2 zlata, 1 stříbro a 3 bronzy stačila na celkové čtvrté místo v pořadí národů.
Ta voda!! Ať už stojatá, nebo ta rychle tekoucí, divoká (mimochodem, Štěpánka Hilgertová na tribuně v Račicích taky nechyběla). Nebýt vodáckého sportu, vozili bychom z olympijských her jen polovinu medailí.
Snad chlapcům ta forma vydrží až do Tokya za tři roky. Tady máte vítěznou fotografii obou českých mistrů světa. Dobře, přiznávám se… Dávám jí sem hlavně proto, že jsem na ní taky :D :D



V pondělí začal v New Yorku poslední tenisový grandslam roku 2017. Do mužského pavouka je dlouhá léta nevídaný pohled! Marně zde budete hledat Novaka Djokoviče, Andyho Murrayho nebo Stana Wawrinku. Tedy vítěze 17ti z posledních 27mi grandslamových turnajů a hráče, kteří si v letech 2015 a 2016 podmanili všechny grandslamy.
Takže Roger Federer, win Nr. 20? Rozlosování turnaje je tedy poměrně k zlosti.. Při absenci dvojky spadl úplně dolu Marin Čilić (č. 5), zatímco Federer i Nadal jsou oba v horní polovině a utkali by se tak už v semifinále. A Tomáš Berdych to schytal tak, že už ve 4. kole na něho při případném postupu čeká Nadal.

V ženském pavouku divákům po přidělení divoké karty dopingové hříšnici Šarapovové los hned v prvním kole přinesl bonbónek v podobě souboje světové dvojky Halepové a právě Marie. Ráno jsem si duel ze záznamu (samozřejmě se zvukem na minimum) pustil a byla to parádní bitva! Ruska dokázala Rumunku nakonec ve třech setech udolat (čímž Karolíně Plíškové odvalila největší balvan z cesty za udržením pozice světové jedničky) a postoupit. I s kýčovitým koncem plným dojemných obličejů k americkému publiku, které ji viditelně nezatratilo. Jen by mě zajímalo, jak by se většina sportovního světa na newyorské pořadatele dívala, pokud by Šarapovová US Open třeba dokázala vyhrát..

Komentáře