Česká sportovní chlouba vs české sportovní dno

Ve čtvrtfinále US Open jsou dvě české tenistky! Rozhodně teď nebudu vyhledávat statistiky tohoto turnaje bůhví kolik let nazpět, ale tipoval bych, že se to ještě nestalo.
Karolína Plíšková po dvou úporných třísetových zápasech, kdy dokonce odvracela mečbol, předvedla ve 4. kole hurikán a s Bradyovou neměla slitování. Zdržela se 46 minut a měla hotovo. Ve čtvrtfinále se dokonce mohla utkat s Lucií Šafářovou, ale ta nezvládla koncovky vyrovnaných setů s Vandewegheovou a vypadla.
Ve čtvrtfinále je pro mě nečekaně i Petra Kvitová. Po Wimbledonu jsem se do ní trošku opřel, že je to to nejnevyzpytatelnější, do čeho můžete investovat svoje sázky. To samozřejmě platí dál. Ale má to i tu druhou minci, a to fakt, že je potom schopná smáznout po suverénním výkonu favoritky, jako to naposledy provedla s Muguruzaovou (Bože, to je patvar, to přechylování je děs, ale napsat favorizovanou Muguruzu??? Co je lepší? :D). Ten zápas jsem sledoval ze záznamu celý a opravdu jsem žasnul, jak parádně Petra hrála. Pořád jsem čekal, kdy přijde ta třicetiminutovka, během které neuhraje žádný game, vyhází všechny míče mimo kurt a nabere ztrátu, která nepůjde dohnat. A nestalo se J Takže dnes v noci v 1:00 středoevropského času se utká o semíčko s Venus Williamsovou. Možná je dobře, že hraje proti další hráčce světové desítky, protože drtivá většina předchozích grandslamových výpadků se u ní udála s naprostými outsiderkami.
Ženský tenis je momentálně česká sportovní chlouba, zaplať pánbůh za to.

No, a teď o druhém pólu českého sportu, o totálním dnu.. 
Anebo raději ne? 
Tak nějakých návalů vzteku se u včerejšího večerního zápasu v Severním Irsku fotbalový fanoušek asi neubránil, ale přeci jen se nestalo nic neočekávaného, ne? Nebo si snad někdo myslel, že se z čista jasna změní toporná hra české reprezentace a uvidíme vítěznou stíhací jízdu za baráží? Ne, to bylo vyloučené už předem. Dalo se doufat, že se nám třeba povede po vyrovnaném průběhu vstřelit nějaký gól a šťastně zvítězit, ale k tomu nedošlo.
Komentovat Vaclíkovy "zákroky", náš „tah na branku" či „schopnost“ přesné kombinace s průlomovými přihrávkami je naprostým plýtvání časem.
Stačí jediný údaj zápasové statistiky. Mužstvo, které potřebovalo zvítězit a tomu mělo přizpůsobit svojí taktiku a hru, vystřelilo JEDENKRÁT mezi tyče..
V tabulce skupiny je před Českou republikou o jeden bod už i Ázerbajdžán..

Amen..

Komentáře