Palec nahoru pro Viktorii

Jééé, to je škody.. :(

Takovou dobu držel při včerejším odvetném utkání osmifinále Evropské ligy fotbalový Pánbůh nad plzeňskou Viktorií ochrannou ruku, že už to začalo vypadat na možné vyrovnání čtvrtfinálového úspěchu Sparty z před dvou let. Ale Sparťani (a nepochybuju, že většina z nich, již několik let neschopná strávit plzeňskou dominancí, k níž tak rádi přidávají "za to může Berbr", si vyřazení českého mistra užila dosytosti) mohou nadále onanovat, zůstávají v mladé historii Evropské ligy stále jediným českým čtvrtfinalistou.

Upřímně, když použil pan Šumný plzeňský zápas jako záminku mě vytáhnout na pár pěnivých, shodli jsme se oba na tom, že už víceméně není o co hrát. Sporting mohl první utkání, v němž byla Viktoria Plzeň totálně marná, vyhrát vyšším rozdílem a jet do Čech jen tak na výlet. I tak asi málokdo očekával nějakou větší zápletku.
Ale Pavlu Vrbovi vyšla sázka na opomíjeného, ale zkušeného Bakoše, a když k tomu hráči Sportingu přidali málo vídaná selhání v zakončení (ihned jsem si vzpomněl na svoje futsalové časy :D :D), přišlo nečekané drama v podobě prodloužení. A to i přesto, že celé utkání úzkostlivě a divně pískající rozhodčí vytvořil z rovného souboje tělo na tělo v nastaveném čase penaltu pro hosty. Za tohle? To bylo na kopanec do hlavy...
Žel, v prodloužení plzeňští jakoby už trošku šlapali vodu. Přesto ten gól, co dostali, byl naprosto zbytečný. Z rohu a z poslední akce první části prodloužení, to by se zkušenému týmu (a tím už Plzeň po tolika letech v pohárech je) nemělo stát. Hned jsem si vzpomněl na Euro 2004 a jeden z nejtěžších fotbalových momentů, které jsem zažil - sefiminálový gól od Řeků. Stejně zbytečný roh, stejný čas. Narozdíl od toho památného utkání měla včera Plzeň ještě jednu patnáctiminutovku na obrat, ale to už by se toho sešlo opravdu příliš, aby dala další dva góly.

Český pohárový příběh letos, a to očekávaně, skončil. Ale alespoň jsme si na závěr mohli zase po dvou letech dopřát pohled na český tým, kterak poráží velký klub. Když budou naše mužstva vypadávat takto, asi se nikdo zlobit nebude. Škoda, že se Viktoriáni nedokázali vybičovat k podobnému výkonu už v Lisabonu.. I když... Ono to asi nebylo o nich, ale spíš o trochu ledabylejším přístupu Sportingu k odvetě...
I tak, za včerejší zážitek, palec nahoru!!
Plzeň bohužel vypadla.
Já si ale po zápase uvědomil, že mě to sice mrzí, ale že jsem vlastně nadmíru spokojen. Zase jsme na pár okamžiků zažili tu vzácnou chvíli, kdy český tým hraje opravdu FOTBAL.


Komentáře